Γιόγκα για παιδιά: 5 λόγοι που αξίζει να τη δοκιμάσετε

Γιόγκα για παιδιά: 5 λόγοι που αξίζει να τη δοκιμάσετε

Γιόγκα για παιδιά: 5 λόγοι που αξίζει να τη δοκιμάσετε

Γιόγκα είναι η πρακτική της πρόσβασης και της ενσωμάτωσης όλων των πτυχών της αληθινής φύσης μας – Νους, Σώμα και Πνεύμα – με στόχο την επιδίωξη της εσωτερικής αρμονίας, σύμφωνα με τη δασκάλα της παιδικής Γιόγκα Alexandra De Colibus που διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παιδικής Γιόγκα στη Μασαχουσέτη της Αμερικής.

Η Alexandra De Collibus λέει ότι η Γιόγκα έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά. Καθώς τα παιδιά αντιμετωπίζουν πολλές συναισθηματικές, κοινωνικές και φυσικές προκλήσεις, η πρακτική της Γιόγκα που περιλαμβάνει τεχνικές αναπνοής και φυσική άσκηση, έχει πολύ μεγάλη αξία. Επίσης, η Γιόγκα είναι μια πρακτική που μπορεί να την εξασκήσουν οπουδήποτε.

Επιπλέον, η αναπνοή, η συγκέντρωση, οι στάσεις και ο τρόπος που τα παιδιά μαθαίνουν να δρουν ή να αντιδρούν σε καταστάσεις, τα οδηγεί σε μεγαλύτερη αυτογνωσία, αυτοανακάλυψη και αυξάνει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή τους. Τέλος, έχει το θετικό ότι είναι μια κινητή μορφή άσκησης που μπορούν να γίνει οπουδήποτε, ακόμα και χωρίς τα ειδικά στρώματα ή μαξιλάρια.

Η Shana Meyerson, ιδιοκτήτρια ενός μεγάλου studio παιδικής Γιόγκα στην Καλιφόρνια, πιστεύει ότι η Γιόγκα χτίζει την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό των παιδιών. Η Meyerson πιστεύει ότι είναι εξαιρετικά κατάλληλη για ντροπαλά παιδιά που απέχουν από φυσική δραστηριότητα ή ομαδικά μαθήματα. Ενώ επίσης ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις των παιδιών που ασχολούνται με άλλα αθλήματα.

Η Christina Enneking, ιδρύτρια της Heart Happy Yoga στις ΗΠΑ, πιστεύει ότι η Γιόγκα φέρνει τα παιδιά σε επαφή με ακρογωνιαίες αντιλήψεις όπως η αυτοπειθαρχία, η αβλάβεια, η ταπεινοφροσύνη και η ευγνωμοσύνη. Η ίδια εξηγεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε σημεία κλειδιά που βελτιώνουν τη γενική κατάσταση των παιδιών.

Share: 

Η Prajna Shala, είναι ένα κέντρο ashtanga yoga και zen διαλογισμού, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ίωνος Δραγούμη & Χαρ. Βαμβακά 1, Θεσσαλονίκη
info@ashtangayoga-thessaloniki.gr
+30 6944 397 510